Ärligheten

En morgon satt jag på min nya mjuka matta och drack kaffe, jag la upp en bild på instagram som jag sedan tog bort när jag upptäckte mina synligt framträdande ådror på benen. Sen blev jag lite arg på mig själv över det dumma infallet. Idag skriver Emma Sundh Det stora ärliga kroppsinlägget och hur det faktiskt är. Tänker att det är så viktigt att vi alla jobbar med kroppen istället för emot. Jag är ju faktiskt nöjd med min kropp och tycker ännu mer om den efter att jag varit gravid och fött barn, så himla dumt att censurera i någon fånig tro om att man ska vara perfekt, vad nu det innebär, och inför vem…

Några nya kuddar har fått flytta in eftersom det är flera år sedan jag bytte ut dem jag har. Jag har själv inte möjligheten att spendera pengar på dyra soffkuddar och äkta mattor för många tusentalskronor. Tänker att du liksom jag kanske uppskattar tips på sådant som inte är så dyrt, men ändå fint. Kuddfodralen kommer från H&M home och kostar 79-99 kr styck. Mattan kommer från Jotex och nu verkar just denna vara slut, men den närmaste jag kan hitta i både utseende och pris är den här. Just nu 20% såg jag!

En förmiddag kände jag sådan vårlängtan att jag tog på mig ljusa jeans och vit blus. Tror kanske att jag längtar mer än någonsin efter ljuset och energin. Februari har varit ett ständigt vabbande för många, men för min egen del har jag mest själv varit sjukare än någonsin i livet. Migrän och feber har avlöst varandra senaste tre månaderna och jag känner mig otroligt känslig, går runt med en klump inombords mest hela tiden. Tänker att det nog är utmattning som jag på något vis samlat på mig under senaste åren av slit med att driva eget, få ihop varannanveckalivet både ekonomiskt och emotionellt, och en stark längtan efter att att göra något helt annat.

Jag och Elin delar förälskelse till samma bageri som ligger mitt emellan oss. Och magnolian som jag köpte förra veckan blommar nu, precis som jag önskade ❤

Bara ett par timmar mellan mig och barnen nu. Känns pirrigt och stort, lite svajigt med febern som går upp och ner, vill inget hellre än att orka och vara stabil, stark och närvarande.  Vi har för länge sedan läst ut Rebelltjejer, men återkommer till våra favoriter om kvällarna. Tycker det är helt fantastiskt att båda barnen vill lyssna på The runaways Cherry Bomb när vi har släckt lampan, mitt i all melodifestival hysteri du vet… Och lillasyster älskar Pata pata så den lyssnar jag på nu och då kommer tårarna igen utan att jag riktigt kan förklara varför.

Hoppas du får en fin fredag precis som du önskar att den ska vara

8 reaktioner till “Ärligheten

  1. Åh Nanna. All min värme till dig och dina fina barn, den mya mattan och dina vackra kloka ord. Största kramen!

  2. Elsk på ærlige innlegg ❤ Jeg håper virkelig at formen din blir både bedre og mer stabil hånd i hånd med at våren er på veg. Den vonde klumpen kanskje blir til en innvendig sol som stråler inni deg og langt utover dine egne fysiske grenser. Stå på, du er fantastisk!

  3. Så satans fint som alltid! Reagerade på hur sjukt det är med kroppsbilden.. för när jag såg bilden på dina ben innan jag läste texten under, så tänkte jag ”shit va snygga ben, mina som alltid har blåmärken och fnasiga knäskålar”. Läste sen texten och tänker att det säger en del om att vi alla har våra olika snesteg i huvudet. Tack

  4. best wishes for a speedy recovery ❤
    (and thanks for reminding me of pata pata – it makes me feel "young" agaain 😀 )

  5. Så himla fint inlägg på så många sätt , kan inte se vad du tänkte på med benen, bra att vi utmanar oss och bromsar oss i skönhetshets och perfekthet för vad är det egentligen? Ärlighet är nog det vackraste tycker jag ❤ och ja, jag uppskattar verkligen kuddtipset! Så fina och skönt med tips som inte är så dyra. Hoppas du har en mjuk och påfyllande helg!

  6. Ja tänk vad knasigt och dumt en kan tänka om sin kropp. Har alltid tyckt att du har sjukt snygga ben! Alltid så fint och varmt här hos dig ❤ Blev sugen att lyssna på The Runaways nu. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s