När dom inte är hos mig

När barnen inte är hos mig försöker jag göra sådant som jag inte hinner eller bara glömmer bort när dom är här. Ligger länge i badkaret direkt efter jobbet, lägger ansiktsmask, läser bok tills jag somnar, dricker grönt te och lyssnar mer på musik och radio.

Och jag sneglar extra mycket på små lappar och teckningar som finns utspridda här hemma. Blir så glad varje gång jag läser den här ovanför. Min stora lilla pojke som både kan läsa och skriva plötsligt. Och som ställer upp i skolans schackturnering med inställningen att ”jag kan reglerna, jag är inte så bra, men äsch, jag anmälde mig ändå”. Jag önskar att han alltid kommer behålla denna trygghet och tro på sig själv.

När dom inte är hos mig händer det oftare att jag pressar citron i varmt vatten eller tar ett glas vin på kvällen. Jag försöker komma i fas med jobb och se till att sova fler timmar. Jag kan absolut uppskatta tiden och att bara vara i mitt. Men samtidigt finns en konstant längtan som aldrig kommer att ta slut.

Idag efter jobbet mötte jag upp pappan och barnen och åkte med hem till dem för att mysa och äta middag. Så himla underbart med barnens kramar och berättelser. Fick med mig så fina teckningar och pyssel från lillasyster så jag känner mig alldeles varm inombords. Nu dröjer det till fredag innan vi ses igen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s