Förra veckan

En kväll mötte jag upp Elin och Cattis för att ta mig till den hemliga middagsbjudningen Till Bords – ett återkommande koncept där middagar sker i inspirerande miljöer tillsammans med lokala aktörer, närproducerad mat och härliga samtal runt bordet. Initiativet kommer från fotografen Fanny Hansson, matkreatören Therese Elgquist och Molly Mulder på Manifest PR. Så himla bra idé! Jag hade en fantastisk kväll där jag hamnade bredvid för mig helt nya personer i branschen, blev serverad otroligt god växtbaserad sallad, rykande soppa och bakade äpplen, samtidigt som vi fick lyssna till Patrik Sewerin som är kökschef på Gunnebo slott. Miljön var väldigt fint stylad av Sophia Bratt, och det grämer mig att jag inte hade med kameran! Men gå in och följ @till_bords bums för att se bilder från kvällen och inte minst alla kommande middagar… Jag fick med mig Thereses bok The new green salad, och jag ska verkligen försöka bli bättre på det här… Allt ser så himla gott ut.

En morgon pressade jag tio blodapelsiner och svepte i mig till frukost. Det var en sådan där morgon i efterdyningarna av min migrän. Kom på efteråt att jag hört någonstans att för mycket citrus kan ge migrän, vet du? Eller har du kanske några tips på bra saker som motverkar. Vill så gärna ta hand om mig själv utan att behöva proppa i mig för mycket tabletter hela tiden.

Och en annan morgon kom min spanjor på besök. Vi hällde upp starkt kaffe och dök rakt in i dom stora frågorna. Som kärlek och hur vi vill leva… Vad kan vi kompromissa kring? Vad kan vi absolut inte vara utan? Kraven, attraktionen, tvåsamheten, egentiden, barnen, öppenheten. Vi har tillsammans verkligen gått rakt igenom kärleken. Kämpat, älskat och stridit för den. Numer känns det fint att vi är goda vänner som kan samtala om livets alla dimensioner och se oss själva och vår historia ur nya perspektiv.

Funderar och skissar på det där utlovade kärleksinlägget. Du kanske vill hjälpa mig på traven genom att ställa frågor helt enkelt? Så har jag något att utgå ifrån.

5 reaktioner till “Förra veckan

 1. Hej, jag undrar varför man inte måste tillägga här att det handlar om reklam i inlägget, för att du har ju massor med länkar här. Räknas detta inte som reklam? Du tipsar ju om produkter/kollegor…
  Jag frågor eftersom jag försöker klura ut det där med bloggandet och influencers osv, ska starta snart egen verksamhet i detta område och det sägs ju hela tiden att reklam måste tydlig deklareras! Vilket inte alla gör egentligen.
  Hoppas du tar det inte illa upp, tack!

  1. Hej Sonja!

   Jag tycker det är en bra och relevant fråga, kanske borde jag lyfta den i ett inlägg framöver. I det här fallet finns inget avtal mellan mig och personerna/produkter jag länkar till, utan jag gör det endast för att jag upplevt något som jag vill dela med mig av. Jag tycker personerna förtjänar att andra får ta del av allt bra dom gör, lika mycket som jag gör det enklare för dig som läsare att hitta personerna/produkterna istället för att du ska behöva leta själv. Denna middagsbjudning är jag väldigt glad att jag fick ta del av, men det fanns inga som helst krav på att jag skulle skriva, fota eller dela med mig av det. Precis som jag ofta skriver och tipsar om plagg jag har fyndat eller någon färg eller detalj jag har köpt – länkarna där är till för att du som läsare ska kunna hitta det jag skriver om, något som jag vet är uppskattat.

   MEN när jag gör betalda samarbeten är jag supernoga med att märka inläggen med att det är reklam. Ett företag eller en kreatör köper en reklamplats hos mig. Det är ett jobb och det finns en förväntan/krav från uppdragsgivaren på vad jag ska skriva och ibland även hur och vad som ska länkas.

 2. Pingback: Veckan i tulpaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s