Om lugnet, mod och kärlek

Det är här vi hänger just nu. Kökets närvaro, på ett alldeles särskilt sätt som jag inte känner i något annat rum, älskar den. Att hälla upp första kaffet till ljudet av de sista dropparna som rinner ner i kannan. Att lägga tid på frukosten och samtalen runt bordet.

Jag köpte fyra outslagna vallmo förra veckan, och blev så glad när dom slog ut i tre tydliga färger, alldeles egna fast så fina tillsammans.

Just den här långsamheten, som vi sjunker in i på helgen, är nog det bästa med sjukdagar mitt i veckan. Lugnet och tiden vi har tillsammans. Vi har hunnit med så mycket fint dessa dagar, som plättar i sänghimmelkojan och viktiga samtal om modiga kvinnor, som den här, och den här… Jag verkligen älskar femåringens alla frågor och funderingar om hur världen fungerar.

Själv funderar jag mycket över en bok jag just läste. Berättelse om ett äktenskap som handlar om en kärlek och hur den tog slut. Han försöker beskriva förloppet så som han tänker att hon kan ha upplevt det. Och det påminner lite om mig och min spanska kärlek. Hans vilja att inte begränsa eller leva enligt normen, där kärleken är större och tåligare än så. Låta den vara ett konstant aktivt val med öppenhet som en del av friheten. Kvinnan i boken påminner mig om mig själv, hur svårt det kan bli när ramarna suddas ut.

”Vårt äktenskap liknade inte något annat äktenskap, hade hon tänkt, men nu förstår hon inte vad hon menade med det.”

Helt klart en bok jag rekommenderar och ett ämne som starkt berör mig. Har ägnat så otroligt mycket tid och reflektion kring hur jag själv faktiskt vill leva. Något jag trodde att jag visste men inte längre vet. Kanske att det blir ett längre inlägg framöver om kärleksfrågan, vad tycker du?

7 reaktioner till “Om lugnet, mod och kärlek

  1. Ja, vær så snill, det hadde vært et innlegg jeg hadde gledet meg til! Duer så god på å skrive om det… ❤

  2. Helt rätt! Om hur vi kan finna en hållbar kärlek efter egen ”norm”. Själv precis bokat en resa som jag ska göra på egen hand. Ett av syftena är att fundera mer på vad kärlek betyder för mig. Intressant helt klart efter att livet ändrades.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s