Hennes rum

Jag går ofta omkring i barnens rum och plockar när dom inte är här, tänder alltid upp lampor inne hos dem för att hela hemmet ska kännas mjukt och levande, lyssnar på radio och dricker kaffe medan jag ställer i ordning till nästa gång dom kommer. Min längtan efter dem är så oerhört stark samtidigt som jag också kan njuta av tystnaden och min egen tid. Fastnar lite extra vid gosedjurshögen som är så mycket hon, samlar ihop delar till ett legoprojekt och trycker ner högar av tyllskjolar och omaka skor i korgar. Jag njuter verkligen av att gå in i barnens magiska bubbla av lekfullhet.

Det här skåpet hittade jag på Blocket för ett tag sedan och blev alldeles förälskad. Inuti finns en mängd lådor och förvaring som rymmer hur mycket pyssel, spel och leksaker som helst, och öppnas med två skeva gamla nycklar. Tillsammans med barnens pappa åkte jag för att hämta det utanför stan en kall snöig dag i December och jag lovar dig att detta är det tyngsta jag någonsin gett mig på. Det var nästan omöjligt för oss två att rubba det så tillslut var jag tvungen att ringa en kollega som kom över och hjälpte oss att få det på plats. Jag älskar verkligen fönstret som lyser så fint i sina färger när dörren står öppen och möts av dagsljuset. Tyvärr blev det en spricka i glaset under transporten…

Jackan hade jag tänkt köpa i julklapp till lillasyster men sen hittade jag den istället på Zaras mellandagsrea. Ett riktigt fynd. Såg att det fanns ett par kvar i större storlek, om du har en 10-åring hemma eller så… tips, tips!

Och här är några av lillasysters julklappar. I år försökte jag tänka på vad barnen behöver, något vi kan göra tillsammans och givetvis också på vad dom önskat sig. En sänghimmel hade jag lovat henne när baldakinen åkte ner, från Miniroom precis som sjöjungfrukrokarna. Regnbågar önskar hos sig alltid och denna kudde från HM tycker jag är fin och passar i hennes nya stora säng, liksom nya påslakan med stjärnor på. Katter är också alltid med på önskelistan, denna i form av en spargris som hon önskat sig länge. Kinaschack från Grandpa blev julens återkommande spel, och därefter har hon ägnat sig åt att göra fina Mandalas av kulorna.

Boken Godnattsagor för Rebelltjejer var det absolut bästa jag kunde ge henne.  Jag trodde nog att hon var lite för liten ännu… Men vi har läst den varenda kväll och flera gånger om dagen när vi varit lediga. Dom har inte velat sluta. Dom har förundrats över modet, över tiden, över livet, velat förstå när någon levde i relation till en annan. Dom har förundrats över hur man kan dansa när man är blind, segla ensam jorden runt. Vi har pratat länge om att alla människor har rätt att vara vem man vill och känner sig som, hon, han, hen bara vi trivs liksom. Efter varje porträtt har vi googlat för att titta på riktiga bilder av personen, lyssnat på en låt om det varit en musiker osv.  Skulle verkligen rekommendera precis ALLA att läsa denna med sina barn.

Idag har jag lyssnat på podcasten Billgren Wood som handlar om just Barnrum. Och med det tipset önskar jag dig en fin tisdag trots det grå vädret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s