Det började med en stad

Vi stannade hemma i två dagar och tog hand om en ond fot, och det har varit så himla fint att få så mycket bonustid med barnen innan överlämning till pappan. Morgon, lunch och eftermiddag har liksom glidit ihop och vi har mest stannat inne och pysslat och läst böcker.

”Jag vill göra en stad”, sa hon i dag, och jag tog fram en bit kartong och så började vi fylla den. Det övergick snabbt till att bli något slags slott med torn, en kattprinsessa, en mur av färgglada stenar och fjärilar som cirkulerade ovanför. Älskar verkligen när dom fastnar i såna här kreativa projekt och det är så roligt att lyssna på deras tankar och historier.

Ser du den lilla ställningen av tandpetare till vänster? Där hänger en blommig matta som ska piskas med den lilla piskan som står lutat emot. Och dom små färglada stenarna närmast är farliga. Där får man inte gå…Längst bak lurar kattdrottningen.

Och på väggen bakom hänger två färgprover men jag kan berätta att det inte kommer bli någon av dessa… Tycker det är så himla svårt med val och hur färger skiftar.

Klart! Eller kanske inte… Jag fortsätter gärna att fylla på med drömmiga historier.

Det hamnade på hennes nattduksbord sen, och jag tror inte att jag visat något från lillasysters rum sedan hon fick eget. Allt är lite vint och skevt och på gång här. Ingenting är klart. Första önskemålet är att måla om till ljusblått och det gör lite ont inom mig att måla över Sandbergtapeten, men samtidigt har jag svårt att neka henne att skapa en grund som hon tycker om och trivs i. Men det här med färgval igen….. Återkommer.

Ha en fin helg nu. Själv ska jag jobba, sjunga på Sing Sing och träffa mina bloggsystrar, så det kommer alldeles säkert bli härligt även om jag redan saknar barnen ❤

4 reaktioner till “Det började med en stad

    1. Den där skaparkänslan minns jag. När alla trösklar och andra hinder suddas ut och man inte har en aning om var det kommer sluta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s