Hejdå till julen

Idag kom min syster och hennes tvillingflickor hem till oss för att säga hejdå till julen. Barnen samlades intill granen för att krossa pepparkakshuset och plocka ner pyntet. Jag minns ju själv hur stort det var att få bryta stora sjok av dammig pepparkaka med alldeles för mycket kristyr på, och barnen idag verkade tycka att det var ungefär lika magiskt.

Älskar att se våra barn leka och interagera. Det är precis så jag drömde om att det skulle bli och jag hoppas att dom kommer bli så nära som jag och min storasyster.

Nu när vi säger hejdå till julen passar jag på att visa bilder på nyårsförberedelserna som jag helt glömt av. Jag har utgått från ett recept i Linda Lomelinos glassbok och sedan ändrat det litegrann.

Grunden består av:

4 dl vispad grädde

2 dl mjölk

1 burk sötad kondenserad mjölk

Sen har jag tillsatt en burk kokad kondenserad sötad mjölk (Dulce de leche) som fått svalna innan, saft från en apelsin och hackad mörk choklad. Och så in i frysen i minst 6 timmar. Denna glassbomb blev barnens efterrätt på nyårsafton, dekorerad med krossade oreokex, hallon och tomtebloss. Det blev så himla gott! Barnen tyckte att det var det godaste dom ätit någonsin…

Och här är storebrors julklappar. Backgammon, kopp från Mutti  och boken Kockens hemligheter kommer från Grandpa. Ser verkligen fram emot att spela spel alla kommande mörka eftermiddagar. Boken är en sån perfekt liten present till vem som helst som tycker om att laga mat (eller kanske inte). P älskar ju att vara med i köket så han blev superglad över denna och jag gav även pappan en likadan så att det alltid finns i köket oavsett vem han bor hos. Vasen kommer från loppis och han fastnade för den dagarna innan jul och önskade så innerligt att han skull få den. Och det kunde jag inte neka honom… jag vet ju precis känslan när jag hittar ett riktigt loppisfynd. Något han verkligen hade önskat sig var en boxsäck vilket också kändes som en himla bra sak. Handskarna fick han ta över från farmor och farfar ❤ Saltlakrits är en last han delar med mig, så jag köpte en riktigt god kola från Sjutton kvadratmeter lakrits och så en palett som han redan hunnit pimpa 🙂

Imorgon drar en intensiv jobbvecka igång, så nu ska jag bara landa en stund till Gypsy, min nya netflix serie. Önskar dig en fin varm vecka nu.

En reaktion till “Hejdå till julen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s