Enkelheten

Några dagar innan jul är den viktigaste påminnelsen till mig själv att sänka kraven och axlarna. Barnens jul kommer ändå att bli magisk just för att vi samlas, äter god mat, tänder stjärnor, gran och ljus till långt in på natten. Det är Enkelheten som skapar närheten tänker jag. I alla fall för oss. Inte obehagliga måsten och fokus på fel saker… Det enkla som att lägga mossa i ljusstaken tillsammans med stjärnanis.

Eller att be granhandlaren om att få plocka överblivet ris från marken. Jag fick med mig en hel bunt av olika barrslag som jag spridit i lägenheten i olika vaser och flaskor, samt bundit en ny krans till köket.

Det är så lätt att vemodet griper tag i mig den här tiden på året, men numer vet jag bättre hur jag ska ta hand om det. Bara ta emot det, öppet och ärligt, utan att gå in i det för djupt. Och jag vet att det alltid kommer att pendla för mig, att tillvaron skiftar i färg.

Jag lyssnar på Minnas Holyday playlist och bredvid mig står granen tänd och doftar ljuvligt, alla julklappar är inhandlade och imorgon kommer barnen och då ska vi sätta kryddnejlikor i apelsinerna tänker jag.

2 reaktioner till “Enkelheten

  1. Kan känna doften ända hit. Tänker att julen numera behöver handla om just enkelheten och att sänka kraven. Du beskriver alltid känslor så fint. Kram kära vän

  2. Så mysigt och så fint! Känner precis likadant! Viktigt att stanna upp och fundera över alla”måsten” som en upplever, är det måsten eller vad behöver vi för att må bra? Så skönt att landa i vad vi behöver och låta stressen rinna av för oftast är det bara det enkla, att vara med varann som behövs ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s