Julfint

Jag är lite fast i det gamla när det kommer till julfint. Jag tänker lätt att vi ju redan har julpynt och när jag var liten var det just det som gjorde julen magisk… att få plocka upp dom där sakerna som bara fick vara framme någon vecka om året. Skeva trähästar som min pappa snickrat i skolan som barn, franskarameller som vi själva gjort, samma trassliga glitter och flaggirlang från år till år. Men häromdagen undrade storebror om vi inte kunde köpa lite nya fina julsaker i år och jag kan inte annat än att hålla med om att det vore fint att förnya oss lite. Så när jag handlade några småsaker till köket, passade jag även på att leta upp några saker som jag föll för inne hos Sofia, från Svenskt tenn. Julstrumpan vann jag hos Engelska tapetmagasinet förra året. Älskar att Morrismönstret Pilblad är samma som i mitt gamla kök.

Dom här blompinnarna är en typisk sak som jag kan bli alldeles förälskad i. Jag kommer nog inte att ha dem framme just bara till jul utan dessa kommer få flytta runt bland blommorna året om. Tänk vilken fin och enkel gå bort-present nu i December. En hyacint med en blompinne som glimmar som guld och rubin. Tänker att den även skulle vara fin i håret…

Den andra blomman fick först  stå i en vas på bordet tillsammans med en grön kvist.

För att sedan fästas fast i kransen ovanför köksbordet tillsammans mjuka barrkvistar  och eukalyptus. Vi får se var den hamnar framöver… Jag köpte även ett datumljus på Granit, som jag tror att barnen kommer tycka om att ha koll på. Lite julkänslor börjar faktiskt smyga sig på nu och det allra bästa med den här julen är att det är mitt år med barnen. Fast vi firar förstås i flera dagar och ser till att alla får vara tillsammans så mycket som möjligt ❤

En reaktion till “Julfint

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s