Köket hos oss

Jag älskar köksbordet och färgen på väggen. Ljuset när det silar in på förmiddagen och att duka fram frukost här. Älskar att fylla vaser med snittblommor efter säsong, och att flytta om i hyllan på väggen som vi beställde från en snickare för länge sen.

Jag älskar läget där vi bor. Huset är ett centrum för kultur här i Göteborg, speciellt om du är musikintresserad. Älskar utsikten mot älven och våra djupa fönster och gamla element. Närheten till både stan och havet.

Jag och barnen bor i en hyresrätt sedan separationen från pappan, och jag är så sjukt tacksam över att det löste sig så bra för oss. Ända sedan vi flyttade in har jag velat rusta upp köket som är så där skevt på ett fult sätt, med tråkigt gammalt kakel och beige plastmatta. Ja, du har säkert lagt märke till att jag aldrig har visat den sidan av köket.

Och idag äntligen bankade hantverkaren loss kaklet, och imorgon kommer det nya upp. Inom kort ska en diskmaskin installeras, en blandare från Mora armatur sättas in och nya luckor och bänkskiva. Min påverkan av valen har varit i princip obefintlig förutom kranen, men vet du vad det fina är?

Ibland har jag sneglat på andras kök där valen är oändliga och inspirationsbilder flödar, inredningen ändras och byts med jämna mellanrum. Och kanske att jag försöker övertyga mig själv nu… Men jag tror faktiskt att min begränsning gör mig mer tacksam och lycklig. Jag känner mig så rik och uppfylld över att äntligen få just precis det jag får och det ska bli så kul att fylla hela mitt kök med liv, och att visa att man kan göra fint även om det inte är exakt som du önskar från grunden.

Fortsättning följer…

Ha en fin måndagkväll och vecka nu ❤

 

 

11 reaktioner till “Köket hos oss

  1. Så fint. Och sant, tänker jag. Bor också i hyresrätt och vet hur det är, men att kunna känna tacksamhet för just det en har är så väldigt fint, och befriande på något sätt. Alldeles tillräckligt. Ska bli kul att få följa och se

  2. Så fint. Och sant, tänker jag. Bor också i hyresrätt och vet hur det är, men att kunna känna tacksamhet för just det en har är så väldigt fint, befriande på något sätt. Alldeles tillräckligt. Ska bli kul att få följa och se

    1. Tack Elin… ja det blir spännande. Jag vet redan att jag inte är helt nöjd med valen, men tänker att jag får fylla köket med liv och personlighet när det är klart!

    1. åh Minna, kanske finaste kommentaren jag fått ❤ rädd att detta blir för stelt och tråkigt nu….ska fylla det med liv innan du kommer ❤

  3. Det jag sett av ditt kök är så vackert, rofyllt. (Nyfiken fråga – vad är det för nyans/kulör på väggarna? Ser mig om efter den perfekta grå…)

    1. åh jag är så dålig på att ha koll på färgkoder… ska försöka rota fram den! Detta är dock en grön variant, och inte riktigt grå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s