Brännö och livet inpå.

Nanna van Berlekom-branno12Den bästa morgonen var när mamma sa åt mig att ta en promenad till klipporna och ta ett morgondopp innan frukost. Det låter nästan överdrivet när jag skriver det, men det här var nog den bästa morgonen på hela året och ett morgondopp händer ju aldrig när man bor i stan, och väldigt sällan om man har semester själv med små barn. Att helt ensam klä av sig på klipporna och hoppa ner i det kalla vattnet, simma några vändor med solen i ansiktet och låta alla tankar sväva fritt. Bästa för själen.Nanna van Berlekom-branno13På vägen hem plockade jag kaprifol mellan klipporna och när jag kom tillbaka hade mamma gjort kaffe och dukat fram frukost. Min favoritmugg för veckan var den blåvita.Nanna van Berlekom-branno11Fyra dagar i rad hamnade vi på varvet, och ändå fick jag bara en enda bild därifrån… Barnen har lekt bland ruffiga båtar och gått balansgång på gammal räls, vi har umgåtts med olika konstellationer varje dag, föräldrar och syskon och olika vänner, druckit rosévin intill hamnen och pratat allvar med tårar i ögonen bakom mörka solglasögon.Nanna van Berlekom-branno5Picknick med kusinerna på klipporna på Brännö brygga i väntan på dans Nanna van Berlekom-branno6Njutningsmänniska ❤Nanna van Berlekom-branno23Och hon ❤ Nanna van Berlekom-branno8 Två barn som klättrar åt olika håll på klipporna runt vattnet gjorde helt klart mamman nervös.Nanna van Berlekom-branno9 Men också stunder av ro. Han njuter mycket av samma saker som jag… Noterar det lilla, det stora och det vackra i vardagen. En detalj jag älskar hos honom.    Nanna van Berlekom-branno15 Vi har också plockat mycket hallon längs vägkanternaNanna van Berlekom-branno16 och björnbärNanna van Berlekom-branno17”Ta ett björnbär och slappna av mamma…”

Och ja… Bra att bli påmind ibland.Nanna van Berlekom-branno18 Små bestämda steg på brygganNanna van Berlekom-branno19Med ett alldeles tydligt mål   Nanna van Berlekom-branno22Hoppas att hon alltid kommer att ha modet att gå sin egen väg, bryta mot det självklara, våga vara sann emot sig själv.

Har själv kämpat mycket med liknande tankar den senaste tiden. Stora frågor kring livet, normer, vad som är viktigt för mig och hur jag vill leva. Frågor som inte alltid har ett sjävklart svar.

Nanna van Berlekom-branno21Tack älskade barn för den här veckanNanna van Berlekom-branno14Nu ska jag ta med mig doften av kaprifol in i en ny ganska intensiv jobbvecka. Och hoppas att det blir sol någon kväll så att jag kan cykla och kvällsdoppa mig medan barnen är på annat håll.

Ha en fin början på augusti nu

3 reaktioner till “Brännö och livet inpå.

  1. Låter helt underbart. Visst blir man bättre på av njuta av stunden och ta med sig känslan hem. Tröstar mig med det nu när det snart är dags för jobb igen. Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s