Rosévin – lite tävlingsdags.

Nanna van Berlekom roseEn regntung onsdag i juli borde väl vara perfekt för att drömma sig bort till andra härligare stunder, eller? Det är precis vad jag vill att du ska göra för att ha chans att vinna boken Rosévin som är skriven av min vän Anders MelldénI boken hittar du allt från 151 provade roséviner och roséchampagner, historier, tillverkning och goda recept som passar till vinet. Anders är sommelier, dryckesskribent, provningsledare och föreläsare. Och helt grym på viner förstås.Nanna van Berlekom rose2Helt fria händer har du, bara rosévin är med på ett hörn. Berätta om ditt finaste minne, något du drömmer om att göra ihop med någon speciell, ett recept du vill dela med dig av eller något annat. På söndag presenterar jag en vinnare!

Själv är jag sugen på att testa rosésorbet, och så drömmer jag mig tillbaka till Spanien idag. Skulle vilja sitta djupt försjunken i samtal en varm sommarkväll med min käresta och en flaska rosévin… Fint så.

9 reaktioner till “Rosévin – lite tävlingsdags.

 1. För några veckor sedan var vi ett gäng tjejer ute i skärgården, på ett rätt enkelt vandrarhem ute på en ö. Vid den gamla lotsbostaden satt vi på en stor brygga och det gick inte att gå in. Varmt i luften, fötterna kunde dingla mot vattnet, levande ljus och så lite för mycket rosé. Prat om allt och inget, men vi behövde inte vara mammor, inte någons fru utan det var bara den där sommarnatten som liksom aldrig tog slut.
  Och rosévinet har aldrig smakat så gott som då.

 2. Glömmer aldrig när min man överraskade mig med en hemlig middag ute i det gröna ! Jag fördes till en grönskande plats med ljuvlig utsikt – där stod ett bord dukat med vit duk , porslin och en vas med vackra blommor . Plötsligt dyker en kypare upp – serverar vin i vinglasen och lägger upp mat på faten ! En läcker måltid – som avslutades med en läcker dessert – också upplagd av kyparen ! Jag var helt såld ! Underbart minne – och i år firar vi 45 år tillsammans !!

 3. Glömde tillägga att det var Rosévin som serverades till maten – på bröllopsdagen vi firade i det ”gröna”!

 4. När jag dricker vin ska det vara rosé !
  Helst ska maken vara me´!
  Det är sommar naturligtvis,
  och är solen med blir det första pris !
  En picknick ute i det gröna,
  sådana dagar är sköna !

 5. På lördagskvällarna tar min särbo hand om matlagningen hemma hos mig. Då brukar det bli en god grillad köttbit och medan han fixar maten bjuder han mig på ett glas med svalt rosévin för han vet att det är en favorit hos mig. Efter middagen tar han även hand om disken och jag får åter ett glas med gott rosévin. Behöver jag säga att jag längtar till lördagarna.

 6. Bästa drycken att dricka på festival! Inte för söt och inte för svårdrucken! Man tröttnar aldrig!

 7. Å vilken härlig bok! Jag har ett minne, eller kanske mer en känsla, som jag återkommer till på sommaren och det är när vi för flera år sedan hyrde en lägenhet i ett gammalt k-märkt hus så satt vi ofta ute i en mysig och lummig syrenberså och drack rosé. Det var så himla härligt! De senaste 6 åren har vi bott i en ocharmig lägenhet så den känslan har varit svår att locka fram. Men nu har vi äntligen köpt ett eget litet hus och trots att vi saknar en syrenberså så finns där ett vackert äppelträd att sitta under och mysa! Så hädanefter blir det där vi skålar i rosé

 8. För första gången någonsin har jag och min sambo fyra veckor semester tillsammans i sommar! Så om två veckor tar vi tåget över till Köpenhamn, och planerar att dricka så mycket goda viner att vi storknar! Min sambo är väldigt vinkunnig, själv glömmer jag alltid bort vad alla dessa goda viner heter. Det verkar helt enkelt som om jag är nöjd sålänge jag får smaka dem! Men tänk vad kul att faktiskt kunna få briljera lite själv med hjälp av denna fina bok.

  När jag tänker på rosé tänker jag på allt som har med sommar att göra. När min bästa vän flyttade hem till Sverige igen efter tre år utomlands och vi satt i Slottskogen och skålade med rosa bubbel. När jag tog studenten för sex hela år sedan, att min studentmössa fortfarande har små fläckar efter vinet som aldrig kommer gå bort.
  Fina och viktiga händelser i livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s