Lite om mig och det kreativa omkring – svar på frågor del 2.

Nanna van Berlekom green Jag kom av mig lite… men nu tänkte jag fortsätta svara på era frågor.

Det gröna porslinet kommer från Villeroy och Bosch och jag började samla på den här servisen när jag fortfarande bodde hemma. Älskar fortfarande dom här assietterna, men tycker inte så mycket om resten. Nanna van Berlekom-dress1Det här är mitt mörkaste rum, och det tog lång tid innan jag började tycka om det på riktigt. Jag tycker verkligen att mörka väggar och murriga tapeter är väldigt fint, men har också lärt mig att mitt sinne kräver ljus. Jag skulle inte kunna måla eller tapetsera mitt hem rakt igenom i för mörka toner, utan trivs bäst i ljusare dova jordnära färger och med fönster som släpper in mycket dagsljus.Nanna van Berlekom adamJag har bokhyllan full av böcker med vikta hörn, i mitt vitrinskåp finns en låda med med 24 lappar från en ”citatkalender” som jag fick av min syster en December, och på vinden finns lådor fulla med brevväxlingar, sparade kärleksbrev från honom och henne. Jag har alltid älskat kombinationen av att skriva, läsa och dela. Jag har haft citatböcker i handväskan och på stranden, skrivit ner fraser och fragment på spårvagnen, från drömmar, samtal, romaner, radio. favoritlåtar osv. När frågan kom om jag har något favoritcitat blev det plötsligt väldigt svårt. Adams bok har många vikta sidor, men en fras jag ofta tänker på Nu är Horace Engdahl: Vi lever framlänges och förstår våra liv baklänges. På frågan varifrån min skaparvilja kommer, så är det nog just det där att dela i någon form. Det finaste som finns är att mötas i den sfären. Nanna van Berlekom favouritesNågra gamla favoritböcker på hög. Böcker som fångar mig handlar ofta om kärlek i någon svår form, psykisk sjukdom, drömmigt och kreativt. Språket är väldigt viktigt.

Sputnikälskling – Haruki Murakami

Egenmäktigt förfarande – Lena Andersson

Vad jag älskade – Siri Hustvedt

TVÅ – scener ur ett konstnärsäktenskap – Märta Tikkanen

Adams bok – Åsa Moberg och Adam Inczèdy – Gomboz

Aimée & Jaguar – Erica Fischer

Hittar inte boken så du får leta på antikvariat… men såg att den finns som film. Den måste jag ju se!annacate7Och musik. Åh finns så många favoritlåtar att jag tänkte försöka ge mig på att göra en spotifylista till er med mina favoriter. Ok?endag6Vad är det bästa med mitt hem…?

Jag säger som storebror: utsikten och att vi får bo här så länge vi vill. Visst kan man bry sig om bevarade detaljer och årtal, vackra trägolv och takhöjd, stora trädgårdar och vackert kaklade badrum, men i slutändan ligger min tacksamhet och lycka i att vi fick ett förstahandskontrakt att landa i. Och utsikten mot vattnet får mig att känna Frihet._MG_6329share1Jag har verkligen ingen häftig kamera, utan en Canon D600 med ett extra fast 50 mm objektiv. Skulle vilja ha ny kamerautrustning snart, men vet ärligt talat inte exakt vad jag behöver bara att jag saknar något. För min del tror jag mer på ögats förmåga än teknik… jag kan verkligen inte särskilt mycket om sådant och är alltför otålig att lära mig. Numer redigerar jag i Lightroom, om du börjar från noll där så är Moderskeppet en bra början.

(kom på att frågan om grönt porslin lika gärna kunde handla om denna assiett. Den kommer från Ikea)Nanna van Berlekom- curinol7Fick också en fråga om tips på fina ställen i Göteborg. Tänker att även det ska få ett eget inlägg. Och så kommer en tredje del med svar på mer personliga frågor, om högkänslighet, att hålla lugnet och tankar kring kärnfamiljen… Spännande, och lite pirrigt.Nanna van Berlekom- Thank you2Ha en fin kväll nu, och Du…. tack så otroligt mycket för era fina ord i första delen Om mig.

4 reaktioner till “Lite om mig och det kreativa omkring – svar på frågor del 2.

  1. Åh, vilket härligt och personligt inlägg:-)
    Tack för tipset om Moderskeppet, det måste jag kolla upp.
    Ha en fin sommar och tack för att du delar med dig och inspirerar på et super fint sätt, Kram Caroline i Köpenhamn

  2. siri hustvedts vad jag älskade, så fantastisk bok. också en av mina stora favoriter. kommer knappt ihåg vad den handlar om nu, men jag kommer ihåg känslan jag hade när jag läste den. varje ord drabbade mig.

  3. Alltid lika fint att läsa! Och stort JA på spotifyplaylist, vi verkar ha liknande musiksmak 🙂 Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s