Livet så tätt inpå.

midsommarbild6 På midsommardagens eftermiddag sprider sig doften av schersmin och starkt kaffe i mitt kök. Jag har av någon anledning lyckats ligga vaken en hel natt med ett grubblande inre och bultande hjärta. Men trots frånvaro av sömn har vi haft en fantastisk dag vid havet. Fiskat krabbor, lekt vid strandkanten, och cyklat på gården ända till läggdags. Att ta vara på tiden med dem är min viktigaste uppgift.midsommarbild5 Och jag packar upp Spanien och inser att det blev mycket blommigt den här gången. Skatter från stranden och armband till dom små med bjällror som ska påminna deras skyddsänglar att ta hand om dem. Och blommiga skor från Carrefour av alla ställen.. Boken Marina Bellezza är bland dom bästa jag läst, precis som hennes förra bok Stål som jag älskade. Språket är magiskt och hon är makalös på att beskriva människors öden, relationer och hur olika händelser genom livet gör oss till dom vi är. Tycker helt klart att du ska läsa Silvia Avallone i sommar.nanna van berlekom-spain13Och havet. Visste du att nudiststränder ofta är dom vackraste och mest orörda? Att uppleva någon nära persons rötter måste vara något av det finaste.. Vi har på många sätt haft en underbar vecka på solkusten, men en plötslig och tragisk händelse på söndagen påverkade mig starkt och finns fortfarande närvarande i mitt sinne. En kvinna föll från balkongen ovanför vår, rakt ner på cementplattorna och dog. När vi kom hem hade entrén precis spolats ren från alla spår, men döden kändes extremt närvarande genom alla chockade människor både ute och inne i vår lägenhet. En 15-årig släkting berättade att hon hört och sett fallet och flera småbarn som inte heller undgått vad som hänt. Jag kan absolut inte värja mig när något sådant händer så nära i tid och rum. Har inte kunnat släppa tankarna på hur det kunde hända, om hon hann tänka något i fallet, på alla anhöriga som så plötsligt förlorar någon högt älskad, hur hon samma morgon inte hade en aning om att hon just den här dagen skulle dö. Så fruktansvärt tragiskt. Jag kramar mina nära extra hårt just nu, medveten om att allt förändras, att inget varar för evigt.

Imorgon lovar jag dig ett positivare svep från Málaga.

3 reaktioner till “Livet så tätt inpå.

  1. Jag var med om en liknande händelse häromveckan. Det skedde en olycka i närheten av min bostad, jag såg sirenerna från ambulanserna och när jag passerade platsen hörde jag en förtvivlad ung tjej skrika att hennes mamma var död, gång på gång skrek hon helt ursinningslöst. När jag läste nyheterna förstod jag att denna unga tjej sett sin mamma dö, och jag blev så påmind om att döden kan ske när som helst och att vi inte kan värja oss för den. Åh, har tänkt så mycket på denna tjej. Förlorade själv min pappa som 16-åring och även om det var under andra omständigheter kunde jag känna hennes smärta i det där skriket… Usch 😦 Nu blev det hemskt deppigt här, men ville bara lämna ett avtryck och skriva att jag förstår dig och att det du skriver om att krama sina nära extra hårt blir extra angeläget i en sådan stund. Man borde ju alltid känna så när man läser om tragiska händelser men det blir såklart extra påtagligt när det sker så pass nära. Tack för en fin blogg med alltid lika kloka tankar!

  2. Så fruktansvärt tragiskt. Sätter i gång de tankar som alltid finns där i bakhuvudet och livet, döden och rädslorna över att förlora någon eller att dö själv. Och den stora tacksamheten över här och nu. Stor Kram till dig Nanna

  3. Men kära Nanna, så hemskt och fruktansvärt tragiskt. Nej, sådant går inte att värja sig från. Hoppas att allt det mjuka från veckan ger mest plats i tankarna snart. Kramar till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s