Kvällen innan julafton.

danforedan

Kvällen före julafton känner jag mig förvånansvärt lugn. Ingenting är särskilt perfekt. Granen barrar som tusan, tvättkorgen svämmar över och köket har stått halvmålat i veckor. Men paket är inslagna, ostar och julöl finns i kylen och dom små skatterna är fulla av förväntan.

danforedan2

Om du behöver svänga ihop något i sista sekund har jag ett tips på världens bästa och enklaste kola:

smält 3 msk smör, rör ner 3 msk sirap, 3 msk kakao och 1 dl socker. Koka ca 5 min och testa sen att göra ett kulprov (droppa ner lite smet i ett glas med kallt vatten och se om du kan göra en kula..) Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna, klart! Idag öste jag på med krossad polkagris och det blev gudomligt gott kan jag lova.

danforedan3Morgondagens dukning har jag knappt hunnit tänka på.  Jag tänker att det får bli en mix av alla möjliga gamla ljusstakar, en mörkgrå linneduk och sedan dekorerar jag med grönt och rött.

Nu vill jag önska Er alla en varm och kärleksfull jul med allt ni önskar

3 reaktioner till “Kvällen innan julafton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s