Grönt sovrum och minnen.

green1  Hittade en låda ouppackade böcker som jag saknat. Där låg också en hög med kassettband. Ett fantastiskt innehåll och den finaste handlingen. Från 1985 fick jag varje år, och kanske 8 år framåt, ett blandband av min pappa i julklapp. Fyllt med sådan musik som han tyckte om. Dylan, Beethoven, Duke Ellington, The four seasons och massa annat. Jag fattade inte då vilken gåva det var, hur mycket tid och omsorg han la ner på mig och mina fyra syskon. Nu önskar jag bara att jag kunde lyssna på detta format….

Idag har jag jobbat hemma. Hasat runt med kaffekoppen i ena handen och en pensel i andra. Provmålat sovrummet med tre varianter av grönt. Lyssnat på Allvarligt talat på P1, om gråt, om kärlek, om vänskap, om att vara uttråkad, om stora och små livsfrågor. Lyssna du också på alla klokheter som sägs.

green2

Ända sedan jag målade det här rummet i april har jag varit tveksam till resultatet, så nu ska jag äntligen ta tag i att måla om och jag vill att det passar med mitt gamla nattduksbord och favoritsängkläder. Jag har bestämt mig för den vänstra. Jag ber om ursäkt för att jag är så oplanerad, men insåg att jag inte har några koder här. Jag ber över huvud taget om ursäkt för att jag varit så dålig på att svara på era kommentarer… För jag blir verkligen lika glad varje gång och ändå tycks dagar och kvällar bara rusa ifrån mig. Ska rota fram koden till kulören i kiosken också till dig Jessica. Promise!

Nu ska krypa ner i nytvättade lakan med min bok.

4 reaktioner till “Grönt sovrum och minnen.

 1. Står inför exakt samma grej. Sovrummet ska bli grönt. Känns lite läskigt att gå från kritvitt, men så får det bli. Har också ett sängbord som jag ääääälskar. Ett gammalt blått som min pappa började renovera tills jag skrek stopp. Nu har det varit så, slipat, spacklat och fantastiskt omålat i säkert tio år och allt annat måste passa mitt sängbord. Inte tvärtom. Och ja, jag sover på den sida sängen bordet står. =)

  1. åh lycka till nu med färgen! Kommer säkert bli toppen. Fint när man sparar på sådana gamla kära möbler, det är ju det som skapar den där personligheten. Tack för dina ord!

 2. Åh, blandband, värsta fina presenten. Ju mer blandat desto bättre! Duke Ellington och Beethoven låter som en skön mix – heja din pappa!

  Minns att jag, för mer än en halv evighet sedan, skickade en riktigt svensk blandning till min kompis när hon var au pair i Frankrike. Tror bestämt hon grät lite när hon hörde Jakob Hellmans väna stämma sjunga ”Vara vänner”.

  Jag hade valt den högra, tycker den känns varm och fin. Men den vänstra blir säkert också bra. Grönt är ju alltid skönt, oavsett exakt nyans.

  /helena

  1. visst är blandband helt fantastiskt. Måste lyssna på Jakob Hellman nu 🙂

   Den högra gröna är också fin! Den har vi målat med i kiosken, så jag kände att jag inte ville ha exakt samma 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s