Vemod i bröstet dagen efter.

juldag

På juldagen vaknar jag med en klump i halsen och jag ska inte ens försöka beskriva känslan av det som känns så trasigt och fel inom mig just nu. Allt får gå i slowmotion idag till franska julsånger bland kaffe, clementiner och eukalyptusblad.

juldag2

Mamma lämnade en hel burk med cognacskakor. Kanske godaste kakan på hela året och tradition hos oss på både jul och nyår…

juldag3

Jag tittar igenom barnens julklappar för att se att jag inte har glömt något. Den finaste av dem alla behöver inte ens slås in. Asken är rent av helt magiskt vacker. Och lillasyster ska få mängder av stjärnor i trä som man kan använda till nästan vad som helst…

 juldag4

Och paket som skulle postas har inte kommit iväg än heller….

Men det gör ingenting. För vet ni? På lördag är min riktiga jul, allt annat har bara varit en liten förberedelse på det som kommer sen.

10 reaktioner till “Vemod i bröstet dagen efter.

  1. Tack för din fina hälsning hos mig och god fortsättning till dig! Och hoppas lördagen blir underbar med dina fina!
    kram Ulrika

  2. Jag känner din känsla…mina barn var inte hos mig denna julen…vi firade två dagar innan och sedan flydde jag till en ö i Gbgs skärgård och njöt av lugnet och sket i julen…inga barn, ingen jul…och klumpen i halsen vet jag precis hur den känns! Kram

    1. Tack Therese, ett sent svar här men hoppas ändå du läser det. Uppskattar så att få känna att jag inte är ensam även om man inte önskar någon annan att känna den där klumpen. Modigt att dra i väg så där över jul. Hoppas du fått en fin bra start på året. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s