Moi.

 

paris20

Ni ställde ju lite frågor häromdagen… och lämnade så snälla kommentarer också. Tack ❤

Så här kommer lite svar

Jag har läst ett hopplock av kurser och man kanske kan kalla det för fil. kand i psykologi eller beteendevetare typ – mycket neuropsykologi och filosofi kring hur medvetandet fungerar har jag läst, liksom kultur, erotik och sexualiteter och olika coachutbildningar. Om man ser tillbaka lite längre så gick jag estetisk bild och form på gymnasiet och pluggade bild och foto på folkhögskola därefter. Reste runt ett halvår i Australien, Asien och Sydafrika och jobbade som servitris i Oslo ett tag. När jag var mammaledig första gången började jag blogga och fota mer. Först utan någon speciell riktning utan mest en lust att dela. När jag sen var mammaledig andra gången hade jag precis råkat ut för en riktigt tung och obehaglig grej i mitt dåvarande jobb på Migrationsverket, och kände att jag var tvungen att byta riktning helt. Jag köpte en bättre kamera och började fota mer. Fin respons gjorde att lusten väcktes ännu mer. Jag började då också trycka upp min pappas gamla karta. För ca ett år sedan fick jag mail från Nina som ville sälja Zizustadt i Le kiosk och jag åkte hem till henne för att lämna kartor… och så började vi prata och insåg att vi nog skulle kunna jobba ihop och efter ett halvår med lite småsysslor så bestämde vi oss för att driva butiken tillsammans och jag gick in som delägare. Förutom själva webshopen öppnar vi nu ett showroom/popupshop och gör lite olika frilansjobb ihop. För mig är det extremt viktigt att trivas med det jag gör och jag har nog alltid haft en trygghet i att det löser sig på ett eller annat sätt även om det emellanåt är riktigt slitigt.

Finaste fotokulisserna och rekvisita. Åh, finns många! Men vackra fasader, tapeter, gamla dörrar, stolar, tyger. Jag fotar ju ofta birdview och älskar fina brädgolv och träbord. Och nu kanske jag kom ifrån frågan lite…

Burenius

När jag inreder mina barns rum så försöker jag att kombinera det jag tycker är fint med deras önskemål. Min pojke älskar knallrött och skulle helst vilja att hela rummet var rött. Då har jag valt att låta vissa detaljer vara röda, som stolarna. Jag tänker att det är viktigt att jag som vuxen också ska trivas och vilja spendera mycket tid i rummet. I mina barns rum har jag valt färgen Violetta från Sadolin TOP7, här finner man fler fina nyanser som passar i barnrummet tycker jag. Jag tycker också man ska fundera över vad barnen tycker om att göra och låta saker vara lättillgängliga så att dom själva kan välja att leka med det. Hos oss är tex utklädningskläder poppis. Vi har en korg full med hattar, väskor och sjalar, finskor och kjolar hänger alltid framme och används nästan dagligen. Bra förvaring är också viktigt för att det inte ska bli alltför stökigt. Jag försöker låta barnen leka och stöka ner hur mycket dom vill, men är också noga med att städa upp mellan varven för att det ska inspirera till att starta om lekar och projekt. Tavelväggar i barnrum är också fint och kul att sätta ihop.

barnrummet2

Fick en ganska personlig fråga om hur vi löst dagarna med barnen, förkola osv. Tänker att om det kan hjälpa någon annan så är det värt att svara på. När vi separerade var det för oss allra viktigast att göra det så bra som möjligt för barnen. Vi ville att dom skulle gå kvar på samma förskola, röra sig i samma områden och ha nära till sina kompisar, så vi såg till att hitta boenden nära varandra och nära förskolan. Barnen bor 3-4 dagar i streck hos den ena och sen byter vi. Att vara i från barnen en vecka skulle inte funka för någon av oss, och rekommendationen för så små barn är att inte vara ifrån en förälder mer än så här många dagar i streck. Jag längtar alltid efter mina barn, men det hjälper mig att veta att dom har en fantastisk pappa som tar hand om dem på bästa sätt.

familjen

En fin trästege tycker jag kan vara precis som den är lutad mot väggen. Kanske i sovrummet där du kan hänga något fint på den, tex en galge med ett plagg du tycker om.

Sängkappan är i linne och bomull och kommer från Hm home.

Fick också ett gäng frågor från rara Bonjour Madeleine, tack! Jag svarar på dem i ett separat inlägg snart.

Så det var nog allt just nu. Fin söndagkväll önskar jag dig.

3 reaktioner till “Moi.

  1. Va kul att läsa! 🙂 tack är tipsen kring barnrum! Vilka fina svar, och jag blev alldeles tårögd av att läsa om er separation.., va fint att ni har den respektfulla relationen mellan varann fortfarande, era barn har tur som har den kärleken runt sig. Allt kommer bli bra! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s