Frågorna om Paris och fredag.

fredagidag

Jag vill med vårt nya vitrinskåp Fabrikör säga hej och fin fredag! Skåpet är inte unikt på något sätt, syns nästan överallt tycker jag.  Men jag är ändå väldigt nöjd nu när jag har någonstans att ställa alla glas som stod i köksskåpet som vi slängde ut… Och en ny växt och en pion fick bli mina fredagsblommor idag.

Innan helg tänkte jag svara på två frågor jag fått om Paris. Den första frågan var hur vi egentligen bodde där i den konstiga lägenheten som fick mig att skratta så jag grät. Jo, det var en tvåa längst upp i ett gammalt hus. När man kom in såg det bara ut som en liten minietta, fullt med bjälkar i taket och en liten kokvrå. Tur att ni inte är långa sa vår hyresvärd… kom ska jag visa er badrummet. Och allt i badrummet var i miniformat. Ett badkar lagom stort för mina barn att ligga i, ett handfat som i en lekstuga, och ännu mer bjälkar så att man knappt kunde stå rakt. Och så längst in, bakom alla bjälkar låg en liten miniingång till sovrummet. Lagom stor för en treåring att gå igenom och utan dörr mellan sovrum och badrum… Som ett lönnrum och en blandning av Alice i underlandet, Nils Karlsson Pyssling och I huvudet på John Malkvich ungefär. I sovrummet kunde man också bara stå rak på nån enda kvadratmeter och killen vi hyrde av höll på att flytta, så det stod flyttlådor inklämda i varje hörn.

Så fråga två. Någon undrade hur det var att hyra boende via airbnb, om det levde upp till förväntningarna. Och nja, nej! jag skulle ta reda på så mycket jag bara kunde innan för att inte bli besviken, be om fler bilder, fråga om detaljer och kolla andras omdömen om hyresvärden. Speciellt om man åker på bröllopssemester, som frågan gällde. Då vill man ju verkligen att allt ska bli jättefint och bra!

Så var det med det. Nu helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s