Paris.

paris5

Vi åkte från våren och landade i staden där det kändes som höst. Lite besvikna blev vi båda två men självklart blev det en fin resa ändå. Vi bodde på femte våningen på Rue vieille du temple. Ett toppenläge i Marais, men jag skrattade så jag grät när vår hyresvärd hade lämnat lägenheten, för den hade verkligen en helt galen planlösning.

paris2

Den vackraste av trappuppgångar ledde upp till vår lägenhet som låg allra längst upp med ett underbart takfönster.

paris33

På fredagseftermiddagen strosade vi bara runt, tittade i fina gränder, drack vin på en uteservering, åt falafel i judiska kvarteren och besökte Bon ton och Merci b l a. Har visst ganska mycket bilder på ett annat minneskort…

paris4

Utsikt från lägenheten.

paris6

Det var så himla regnigt att alla de där picknickarna vi hade planerat fick ställas in tyvärr…

paris7

Så vi sprang ut i regnet och köpte med bröd och croissanter istället och åt frukost i lägenheten till smattrande regn mot takfönstret.

paris

Utsikten från köksfönstret.

paris20

På lördagen skulle jag göra ett jobb och Olle hjälpte mig att läsa kartan och prata franska när det behövdes. Efteråt tyckte vi att det där jobbet tog lite väl mycket av vår tid och på kvällen lovade vi varandra att åka igen. Snart.

paris88

På söndagen åt vi brunch på Rose bakery, 30 rue Debelleyme. Ett ställe jag verkligen kan rekommendera. Fint och gott!

paris101

Och sen strosade vi runt i Montmartre och ner mot Louvren och Notre Dame.

paris9

På ett hörn lite avskilt från alla turistställen hittade vi ett mysigt ställe med vackert golv, supercharmigt badrum och god öl. La Bascule, också ett tips.

paris13

Här ser ni det vackra takfönstret och vår gröna dörr som skymtar.

paris1111

Den här typen av små hemliga dörrar gör mig alltid så himla nyfiken på vad som finns bakom. Över huvudtaget vill jag mest gå in i varje hus och se hur folk bor, bakom alla prunkande franska balkonger undrar man ju hur det ser ut…

paris14

Sista kvällen hade vi bokat bord på Derrière, 69 rue des Gravilliers. Så många jag sett och hört som varit där, och det var nog inte riktigt min grej även om det var häftigt. Jag hade mest älskat att sitta på utsidan men det var tyvärr stängt.

Första kvällen åt vi på Au passage, 1 bis, Passage Saint-Sébastien. Jättemysigt och lagom slamrigt ställe med smårätter som specialitet. Och på lördagen åt vi på Chez janou som vi också gillade jättemycket. De är kända för sin chokladmousse så den måste du prova om du äter där. Ett tips är att boka bord innan på alla dessa restauranger.

Hoppas så att jag har kunnat ge några tips tillbaka till er som planerar att åka till Paris.

17 reaktioner till “Paris.

 1. Så många vackra bilder, Nanna. Som på ett pärlband. Jag har varit i Paris en endaste gång för länge sedan. Men min dotter skall öppna ett café där när hon blir stor, så då får det bli desto oftare 😉 Tack för fin reseskildring – med eller utan regn. Feelingen finns där ändå. Kram

  1. Men tack snälla, kära du ❤ jag var lite tveksam till hur jag skulle visa vår resa, plötsligt kändes det så personligt på ett annat sätt, så jag blir väldigt glad att det uppskattas.

   En dotter med café i Paris?! underbart! 😉 Hoppas nåt av mina barn också kommer på nåt liknande.. ha en fin fortsatt vecka nu, kram!

 2. Stort tack för reseguiden! Fantastiska bilder! Jag gillar din blogg jättemycket förresten, har aldrig kommenterat förut men ville bara säga det.:)

 3. Åh, vilken fantastisk resa! Det låter som ni haft en underbar resa och jag hoppas ni hann njuta massor. Verkligen roligt att få se massor av bilder.

  Tack snälla för all fin inspiration du delar med dig av varje dag. Det uppskattas! Kram Linn

  1. Ja den var fin på ett speciellt sätt, tur att jag inte uppfattas som gnällig utan att ni förstår att det var hur fint som helst trots regn. Och tack för fina ord om min blogg ❤

  1. Ja verkligen underbara Paris! Du är av någon anledning en av dom människor jag tänker på när jag tänker på Paris ;)Och glad att du gillar mina bilder! fin vecka nu, kram!
   ps blir det basar förresten?

  1. Petra, jo så är det säkert! Men jag vill verkligen verkligen uppleva ett vårigt/somrigt Paris också snart. Och ni åker till Lobdon? Så himla kul! Var 15 år sen jag var där och kan inte komma på ett enda tips som passar för den fas ni är i livet nu. Istanbul har jag också varit i för lika länge sen, kommer faktiskt inte på något tips på det heller…. helt annat fokus som 10-åring 😉 men underbar stad förstås! kram!

 4. Nanna, vad fint att du hann med Paris-inlägget innan jag åker dit i kväll! Ni verkar ha haft det härligt trots regn. Lite roligt att jag tror minsann att ni hade utsikt över hotellet vi ska bo på! Ska testa Chez Janou i morgon. Tack för tipsen!

  1. Jag hade faktiskt dig i tankarna och ville hinna få till den innan din resa;) Ja, testa Chez janou, så himla skönt och avslappnat, mysigt och gott. Haa en helt underbar resa nu! Hälsa Paris ❤

   1. Vad glad jag blir att du tänkte på mig. Tack snälla!!! Jag ska definitivt hälsa Paris. Om du vill så får du gärna följa mig på Instagram, eftersom jag följer dig både där och här på bloggen så känns det inte mer än rätt (khisvensson). Jag lär nog lägga upp lite bilder från helgen så du kan drömma dig tillbaka 🙂

 5. Tack för informativ inspiration. Solen värme znart i Sverigestad, säkert. Nu ska jag lyssna på Lykke Li, hade nästan glömt. Tack

 6. Superfint ju! Blir verkligen sugen att åka tillbaks. Blir helt intresserad av den där roliga planlösningen också, älskar ju sånt!

 7. Vilka härliga bilder! När du för ett tag sen efterfrågade Paristips skrev ja faktiskt ner nästan allihop själv. Om nio dagar blir jag någons fru och jag hade i morgongåva tänkt överraska honom med ett hänglås och tillhörande Parisresa för några härliga dagar och ett besök på den där bron för att sätta upp det där hänglåset som ska symbolisera vår kärlek. Efter att ha tänkt i några veckor beslöt jag mig för att berätta om planen och vi kom överens om att vi vill starta vårt äktenskap genom gemensamma samtal och beslut. Det känns bra! Och vi kommer ju ändå låsa fast ett hänglås. Och jag tror att vi kommer behöva prova falafel i de judiska kvarteren eftersom du med många pratat om det. Visst använde ni er förresten av airbnb för denna resa? Fungerar det bra? Tänker om det känns tryggt och om lägenheten levde upp till bilder och sådär. Tack för mig!

 8. Oh shit, vaaa härligt! Får otrolig längtan till staden när jag ser dina foton. Trist på regn och att du inte gillade Derriere, tipsade inte jag om den… (?) ja där är ju inte så mycket pastell och blommor direkt.. hahaha, jag tyckte där var underbart men jag gillar ju lite konstiga saker, matchar mig som är lite knäpp själv… och vi hade ju kanonväder och satt ute.
  Men vad fint det verkar ha varit. Ha en fin helg nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s