En onsdag med krassligt barn, tankar och parislängtan.

frukosst3

Renée Voltaires granola till frukost i sällskap av hon med det trassliga håret.

frukosst2

Lite sjuk idag och hon får vara med mig på jobb hemma, fast mest är vi lediga förstås.

onsdag

De vita pärlorna köpte jag till henne på en marknad i Paris. Necessär och läppglans köpte jag till mig själv.

necessar

Jag kan inte sluta tänka på regnet i Paris och på hur mycket jag vill dit igen. Över en flaska vin på lördagkväll på mysiga Chez janou sa vi att vi måste åka igen snart, i sommar, uppleva det där som vi missade…

Jag är lite vilse just nu, det är så tyst på bloggen och i ärlighetens namn så tappar jag lite sug. Kommentarerna är, som Krickelin så klokt sa, syret när man bloggar. Jag blir helt klart mindre personlig när jag inte vet vem som läser och jag tror kanske att vissa tycker det är trist när jag är mindre personlig och bloggar mindre med hjärta. Men det går liksom hand i hand det där.

Och ni som peppade inför Paris, tack ❤ jag hann inte svara men det gjorde mig glad, alltid!

Håll utkik, om en stund kommer veckans inspo-inlägg här på Lovely Life, vi har dragit ner det till varannan onsdag som du kanske märkt. Om loppiskärlek idag.

Fin onsdag nu.

37 reaktioner till “En onsdag med krassligt barn, tankar och parislängtan.

 1. åh. brukar inte kommentera men tycker ju att din blogg är så himla härlig. är alltid så inspirerande också tycker jag att det finns ett lugn här på något vis. du visar ju din vardag på ett fint sätt utan att man själv känner att man måste ”fånga dagen” på något hysteriskt sätt. en kopp kaffe och en blomma räcker ju faktiskt väldigt långt.

  1. Tack Sofia, det gör mig väldigt glad att det jag gör inger ett lugn och visst är det ganska lite som krävs för att få livet att kännas fint? det är ju så viktigt, kram

 2. Hej Nanna! brukar inte heller kommentera men läser din blogg varje dag och har gjort ett bra tag. Du var en stor inspiration och vardagsflykt när det var lite motigt! du tar så fina fotografier och har en förmåga att fånga det vackra ! kram och hoppas att inspirationen återvänder, trevlig valborg!

 3. Åå, det förstår jag så klart, att det kan kännas så. Har aldrig kommenterat hos dig tidigare och gör det sällan överhuvudtaget på bloggar jag läser. Men som jag läser och inspireras! Jag håller med Sofia helt, det finns ett sådant lugn och skön stämning hos dig varje gång man tittar in. Personligt och alltid med så himla fina bilder. Jag tror vi är massor här ute som inspireras och gillar. Sällsynt som få!

  1. Tack Sara! Blir så glad över att du gillar mina bilder, och att jag får sprida ett lugn omkring mig… kram!

 4. Jag tycker väldigt mycket om Din blogg och kikar in ”var o varannan dag”. Jag inspireras av dina fina o softa bilder. Håller med om att det är enkelheten i det vi får följa som lockar. Ser fram emot ett inlägg från er Parisresa, vill oxå dit!!!! Jeanette

  1. Tack! och ja… jag funderar just på hur jag vill berätta om Paris. ska försöka få ihop det.. en underbar stad med väldigt mycket regn när vi var där. Hoppas du får komma dit snart, kram

 5. Åh, tappa inte lusten! Jag, precis som de ovan, brukar inte kommentera men om det hjälper dig att hitta motivation måste jag absolut bli bättre. Tycker så mycket om din blogg, för att den är ärlig och härlig och inspirerande!

  1. åh nej, jag tappar inte lusten i det stora hela, inte så att jag inte vill blogga. Älskar att utrycka mig i ord och bild. Men tack för dina ord ❤

 6. Själv vill jag inte verka vara en stalker som man ibland kan känna sig som när man kommenterar ofta och till och med har chansen att säga hej på ICA till dig 🙂 tycker också om lugnet i dina bilder.
  Och Paris, ja det krävs många resor dit innan man känner att man är klar. Har lovat dottern att bara hon och jag ska åka dit när hon blir lite äldre, det ser jag fram emot!

  1. haha, nej 🙂 säg hej för sjutton. Hoppas jag inte har verkat stram på något vis, om vi passerat varandra… och ja, ta med henne till Paris. Vill också åka dit med mina när de blir större. Underbar stad! kram

 7. En tanke,
  jag tror att när man väljer att blogga i ett forum som detta så känns hela bloggen kanske något mindre personlig. Här är mer öppet, mycket annonsering, och folk som kanske surfar runt och ramlar in. Jag tror att det upplägget gör att folk kommenterar mindre.
  Sen tror jag, personligen, att det är farligt att fastna i det där med att kommentarerna är syre. För mig är det inte så. I början var det det. Nu uppskattar jag fina ord och feedback, verkligen jätte mycket. Men min blogg är inte en dialog, visst är det kul med bekräftelse på det man gör..men jag bloggar ju för att jag älskar att skriva och fotografera. Så, låt inte kommentarerna vara motivationen tänker jag, det blir så skört då.

  1. Jag håller helt med dig om att denna form av forum säkert gör att det känns mindre personligt, mer reklamigt osv. så har jag också tänkt.

   Och så klart väldigt klokt att inte låta kommentarer och andras ord styra.. det går lite i perioder det där har jag märkt. I perioder när jag jobbar mycket ensam och inte träffar, utbyter och inspireras av andra, då blir kommunikation och feedback på bloggen mer betydelsefull. Och i andra perioder när jag har mycket annat, kreativa möten och så, så tänker jag inte på det alls, men blir så klart alltid glad.

   Jag är ju en känslomänniska ut i fingerspetsarna så känslorna pendlar helt enkelt lite beroende på omständigheter i livet.

   kram och tack för dina tankar

 8. Och jag läser också! Blev nyfiken efter att vi träffades på bloggbrunchen, och jag älskar dina bilder 🙂 Men jag håller med dig. Min blogg är ju relativt nystartad, så jag får väldigt sällan några kommenterar, så jag vet hur det känns 🙂

 9. Jag tycker jättemycket om din blogg. Framförallt när det lite mer personliga skymtar genom de vackra miljöerna. Har aldrig kommenterat, jag har inte tänkt på att det känns betydelsefullt för bloggaren. Kram

  1. Tack… jag tänker också ofta så själv, att just min kommentar inte spelar särskilt stor roll. men jo, man blir jätteglad! Och glad att du uppskattar det personliga… jag tycker om att förmedla mig så emellan bilderna. kram!

 10. Vilka härliga bilder! Hoppas ni hade det fint i paris trots regnet, ser fram emot att läsa mer om er resa! 🙂

  1. Tack! Jag hoppas få ihop ett Parisinlägg framöver… om inte annat när vi varit där igen 😉 fin helg nu!

 11. Nanna fortsätt med din fina blogg! Jag är jättenyfiken på Paris. Ska själv åka dit nästa helg och fira min ettåriga bröllopsdag.

  1. Jag fortsätter, absolut! Och vad härligt att fira bröllopsdag i Paris! Hopps kunna skriva något innan dess då.. eller det kanske var där du gifte dig?:) fin resa hur som helst!

   1. Ja, det ska bli fantastiskt härligt tack! Vi gifte oss inte i Paris men min man friade till mig i Parc de Belleville exakt ett år innan vi gifte oss! Så 1-årsdagen ska så klart firas med bubbel i parken. Kul om du hinner med några tips innan vi åker.

  1. Och du med… ❤ snart måste vi ses och prata Paris och Secret projekt, blink blink. Puss och kram!

 12. Hej! Vill bara säga att jag läser din blogg ännu! Dock är jag hemskt dålig på att kommentera om allt fint du lägger upp. Senast jag kommenterade ett meddelande hos dig var när jag frågade om din Melitta 102 filterhållare, som är så söt.
  Hoppas att du finner mer inspiration snart igen, det är ju trots allt vår och första maj. 🙂

   1. Hej igen! Jag letar ännu, de fina i porslin verkar vara sällsynta här nere i Lund… Tack själv för att du delar med dig av din fina vardag! Kram

 13. Åh, jag drömmer också om Paris. Vi gifte oss där för 5 år sedan lite drygt… Någon gång ska vi åka tillbaka, men nu är det annat som tar vårt fokus.

  Kram

  1. Det måste vara underbart att få gifta sig där, vilket minne ❤ hoppas ni kommer dit igen snart.

 14. Hej fina du. Paris lät ju underbart, trots regn..kanske ska man vara släppa alla föreställningar..men jag förstår dig. Vår i Paris, sol och romantik. Jag känner igen känslan av att känna sig vilsen. Förra veckan fick Ygor en blodpropp och ministrokes, låg på sjukhus i sex dagar. Allt är bättre nu, livet är skört. Låt oss leva vår dröm, kram Josefine

 15. Jag tror det är så med bloggar att det man ger får man tillbaka. Om man själv ”glömmer” att svara på kommentarer så kommer folk kommentera mindre, särskilt om de gett något, som exempelvis tips till din resa.

  1. Så kan det säkert vara! Jag har som ambition att svara, men ibland när det gått några dagar så är det lätt att tänka att ingen kommer se om jag svarat eller inte. Kanske dumt tänkt, men då brukar jag i stället säga något i ett nytt inlägg.

 16. Åh. Jag är så dålig på att kommentera. Din blogg är helt ljuvlig. Jag hittade till dig från insta. Den är så fin och verklig. Jag blir så kär i dova pasteller och vackra tapeter. En sann inspirationskälla! 🙂

 17. Leser stadig din blog, den er så fin og inspirerende. Synd at det kommenteres mindre, tror du ikke det er for at det er litt svårt på mobil/ipad? Eller så er man bare trøtt for for en kommenterer jo så mye på ig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s