Egen tid att tänka.

japan2

En mycket stilla kväll här igår. Jag åt upp sista chokladägget och drack te i soffan. Vek ihop tvätt och målade en trälåda framför tv´n. Man och barn är fortfarande på landet och min huvudsakliga uppgift nu är att städa upp efter ommålningen.

sakura

Efter en hel natts sömn vaknade jag ändå tidigt.  Smög ut i tystnaden och promenerade under dom vackraste träden. En tanke som jag inte kan släppa just nu är ett eget litet hus, en trädgård nånstans. Barnen har sprungit runt bland vitsippor och grässlänter, dagarna långa, och aldrig velat gå in. vi vuxna har druckit kaffe på trappan på förmiddagen, och kallt vitt vin på eftermiddagarna. Och livet känns så himla enkelt när ute och inne flyter ihop. På sikt är det så jag vill ha det.

sakura3

Jag plockade med mig en kvist där på promenaden. Det känns lite tjuvaktigt sådär, men jag var tvungen. Efter allt sött som påsken har inneburit så längtar jag efter att vara nyttig. Päron och valnötter i filen. Det är min mamma som har lärt mig att äta fil med frukt och frön, hon har gjort det så länge jag kan minnas. Alltid ur en blommig tallrik, nött i kanterna, och med en silversked med någon av sina fem barns namn ingraverat. ”Idag tänker jag extra mycket på lillebror och därför äter jag med hans sked”, kunde hon säga. Jag tänker ofta på det för att det är så fint.

sakura4

Och just han, min minsta bror, bor i Japan sedan 7 år tillbaka. Mina föräldrar har precis varit där och rest runt med honom. Och hem kom dom med små skatter, sånt där som kanske främst jag och storebror tycker om. Små papper och blommor och dom vackraste platsfickor att spara viktiga lappar i.

Och nu måste jag sätta i gång med allt det där som jag egentligen skulle göra. Hoppas att du har haft fina påskdagar och finfin annandag nu.

2 reaktioner till “Egen tid att tänka.

  1. Så vackert du har det. Jag får vänta ett tag innan det blommar på träden, men vitsipporna har kommit så snart så. Och dina plastfickor var verkligen fina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s