Hjälp mig att fylla min notebook med paris!

paris4

Det känns som en hel evighet sedan han fick Paris i födelsedagspresent och det känns lite som en dröm att vi snart är där. De senaste fyra åren har burit med sig ganska många tunga omständigheter, utan att gå in på detaljer, så nu behöver vi det här så himla mycket. Att bara få vara vi en stund, i en stad som Paris.

paris2

Vi har letat och letat efter boende men inte riktigt hittat. Men så igår kväll via Airbnb fann vi precis det vi önskade allra mest! En liten Parisisk 2:a mitt i Marais och det känns fortfarande som om jag drömmer. Vad underbart det ska bli ❤

paris3

Nu önskar jag att ni som sitter inne med Paristips vill hjälpa mig att fylla min blommiga bok med alla guldkorn. Precis allt som man borde göra, se, smaka och uppleva är varmast välkommet. Spelar ingen roll hur litet eller stort det är och jag älskar ju det lilla i det stora. En fredag till måndag kommer vi vara borta i slutet av April…

Och Ps. Om du har tips på hur man hanterar mammahjärtat och det dåliga samvetet över att lämna barnen så är även såna tips varmt välkomna. Vi får börja öva redan nu för lillan har aldrig sovit utan oss båda.

6 reaktioner till “Hjälp mig att fylla min notebook med paris!

  1. Härligt med Paris! Vi var där senast hösten 2012 och lämnade då dottern hos mormor och morfar. Det gick hur bra som helst, vilket det gör 99 gånger av 100 om man även lyssnar på andra föräldrar som åkt bort. Så tror inte ni ska oroa er för de små. De brukar få så mycket extra uppmärksamhet och roliga saker att göra när de har barnvakt att tiden bara rusar iväg. Gällande Paris så gillade jag faktiskt inte den staden förrän kanske fjärde gången jag var där. Och den gången hade jag sett alla måsten och gav mig ut till smågator och lite udda turistmål istället, och då var det mycket roligare!! Latin Quarters tex som jag missat innan, vi var nere i katakomberna, kollade in Shakespeare and company- bokhandenl (det är en sån du kommer älska trots att det är proppfullt därinne). Annars är mitt bästa tips att läsa alla inlägg i bloggen Mokkasin om Paris samt läsa Annas blogg http://anna.elle.se/. Då får man tips och den rätta känslan 🙂 Hoppas ni får en jättebra resa!

  2. Ile Saint Louis är en ö vid Seine som man kan nå till fots bara genom att promenera över en bro (finns flera broar i Paris som är ”kopplade” till ön. Det är jättemysigt där! Väldigt mycket restauranger, kaféer, glass-ställen och mysig stämning vid vattnet där man också kan sitta på bryggor eller titta på locals som fiskar. Det finns ingen metro eller något där och gatorna är smala och omgivna av vackra byggnader! Var iofs några år sedan jag var där men jag vill minnas att det var jättemysigt, så det kan ju vara värt att kolla upp! Om man inte vill vara mitt i turistsmeten alltså:) Ha en trevlig resa!

  3. Underbart med Paris! Ni kommer få det fantastiskt! Gissar att du redan sett att Sofia/Mokkasin har en hel radda underbara Paris-tips. Kolla in där. Ett tips jag plockade upp från henne var den ljuvliga, ljuvliga butiken La Drougerie. Måste besökas!
    Annars är mitt bästa tips att bara strosa runt, äta och dricka gott och njuuuta!

  4. Åh vad underbart att få åka till Paris!!! Jag bodde där i ett år när jag slutade gymnasiet och jobbade som au-pair, men det var över 20 år sen… Sen dess har jag varit tillbaka ett par korta gånger men jag längtar ständigt tillbaka. Det är något magiskt med den staden så är det bara! Mitt bästa tips är att gå lite vilse, att bara gå och upptäcka och insupa allt som är Paris, det är så mycket att se överallt! Hoppas att ni får en ljuvlig resa!

  5. Åh jag ska till Paris i sommar! Så snor lite tips av de som kommenterat helt enkelt. Men jag vill dock veta vart du köpt den fina boken? Vill också ha en sån när jag åker till den fantastiska staden 🙂

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s