Jag tänkte ge bort en karta…

Eftersom Zizustadt nu finns i formatet A3 och eftersom jag flyttat min blogg till en ny plats, så tänker jag att det vore roligt att ge bort ett ex.

Berätta i kommentarsfältet varför du skulle vilja ha en Zizustadt Centrum och var du skulle placera den, eller om du kanske skulle vilja ge bort den till någon…

Nästa söndag ber jag min pappa (Johan van Berlekom, ni vet, som är ena konstnären bakom stadens uppkomst) att välja ut vem han skulle vilja ge en karta till. Kom ihåg att skriva din mailadress också så jag kan nå dig.

Lämna din kommentar innan kl 12:00 den 27/10. 

Hoppas att du vill vara med! Och hoppas att du har haft den finaste helgen.

31 reaktioner till “Jag tänkte ge bort en karta…

 1. Jag går nu uppriktigt och tänker på den här kartan varje dag, speciellt nu när den kom i A3. Perfekt storlek för att ha den på mitt skåp som står i vardagsrummet. Jag älskar kartor och att få ha en sån originell och snygg karta vore något alldeles extra. Vissa finheter känns i hela kroppen, och det gör Zizustadt. Tack för en fin blogg! Du ger massor med inspiration 🙂 Mvh/ Katarina

 2. Hej Nanna och Nannas pappa!

  Det är som så att jag och min kille köpt ett litet hus som vi tokrenoverat, men som nu äntligen är så gott som klart och nu i helgen var det dags för inflyttning, så jäkla underbart!
  Om jag skulle få den fantastiskt fina Zizustadt så skulle jag hänga den på min bästa vägg, ovanför matsalsbordet. Då blir Zizustadt det första jag ser varje gång jag kommer hem.

 3. Åh, jag skulle så gärna vilja vinna en karta över finfina Zizustadt. Vi håller på att renovera i vårt nästan 100 år gamla hus och just nu restaurerar vi ett par fantastiska pardörrar som är huset originalytterdörr. Vi ska ha dessa för att öppna upp mellan matsal och vardagsrum och en Zizustadt-karta hade gjort sig ypperligt vid sidan om pardörrarna. Två stycke historia så där bredvid varandra. Perfektion!

 4. Åh vad roligt!! Jag vill ju hemskt gärna ha en karta, men ekonomin tillåter det inte för tillfället. Jag skulle vilja ha en för att det är Du som skapat den, tillsammans med din pappa såklart. För att du är min vän och för att jag älskar den kartan. För att det skulle vara så roligt att ha den av just de anledningarna. Jag skulle stolt titta på den varje dag. den skulle hänga i min hall ovanför min mammas gamla byrå som jag renoverat och just nu är det ett alldeles tomt space där.

  Tusen kramar ❤

 5. Hej! Denna stiliga karta skulle vara perfekt att ge till min sambo som precis flyttat till annan ort pga arbetet. Han skulle kunna sätta upp kartan och den skulle inte bara bli en fin dekoration på väggen, utan också en hemlig påminnelse om mig. Alla andra skulle bara se ett snyggt tryck och en karta, men vi två skulle veta att den också handlar om oss två. Och det skulle vara fin symbolik. En karta visar hur man hittar vägen mellan två punkter, något som ger tröst när man är 300 km från varandra.

 6. Tycker att denna karta och historien bakom är fantastisk! Med en 4,5-åring hemma älskar jag hur samtalen rör sig mellan faktafrågor till fantasins underbara värld! Denna karta skulla passa som utgångspunkt att peka på i många spännande samtal – och så är den ju så snygg att titta på!

 7. Hej Nanna! (och konstnärspappan)

  Jag har tittat på kartan många gånger här på internet men aldrig sett den i verkligheten. Jag tror att den skulle vara jätte fin i mitt lilla rum. Jag och min pojkvän bor just nu i mitt flickrum hemma hos mina föräldrar och ibland känner jag att han inte riktigt känner sig hemma där. Det är mest mina grejer och allting är väldigt pastelligt och romantiskt. Jag har gjort det så därför att rummet är lite sorgligt och ligger nere i källaren och jag tyckte att det behövde alla fina färger och fluffiga kuddar jag ägde. Men nu skulle jag vilja ge Zizustadt till S. därför att jag vet att det är någonting både han och jag skulle tycka var vansinnigt snyggt och som han skulle kunna få hänga upp precis på vilken vägg han ville. Så att det blir iallafall lite mer vårat rum och inte bara mitt.

  Kram! från hanna

 8. Det finns tre platser som jag alltid återkommer till i mina drömmar. Alla är så tydliga och utförliga, och varje gång jag är där känns de så bekanta och självklara. De är en del i en stad som egentligen inte finns. En är ett torg i en söderförort, en annan en tunnelbanestation ovan jord, och en tredje är en park i skuggan av en banvall. Jag trivs så himla bra där, men jag vet inte hur man kommer dit… Nu fattar jag ju att det är i Zizustadt jag är på nätterna. Därför behöver jag en ovanför sängen, så jag kan nåla upp var jag varit.

 9. Min dotter som är 3,5 år älskar andra länder och städer och älskar sagor. Själv är jag jättedålig på att hitta på sagor men den där kartan väcker min fantasi. Så jag skulle rama in tavlan och ställa den någonstans så jag kan bära med mig den. Tex till toaletten där min dotter på grund av fel på magen tvingas sitta upp till en timme om dagen. Där skulle vi hitta på historier om alla som bor på dessa gator och leker i parkerna osv. Hon vill nämligen att jag hittar på historier när hon sitter där, inte att jag läser. Så denna karta skulle vara till stor hjälp!

 10. Jag har gillat kartan sedan första gången jag såg den. Bara det att göra en alldeles egen fantasivärld och sedan förpacka den snyggt och prydligt är något som tilltalar mig.

  Om jag vann vet jag precis var den skulle vara. I min dotters rum, snart-sexåringen som är så intresserad av världen runt omkring och som sitter med kartbok och jordglob och frågar och funderar. Tänk att få hjälpa hennes fantasi lite på traven genom att visa henne att kartor kan vara både på riktigt och på låtsas och att även hon kan rita sin egen stad.
  Så jag hoppas innerligt att jag vinner!

 11. Jag tycker att Zizustadt är fantastiskt vacker med alla sina små fantasieggande detaljer som bara väntar på att upptäckas! Jag älskar att den är stilren i färgerna men samtidigt så speciell i sitt utförande. Jag har aldrig sett någon liknande tavla tidigare och det gör mitt habegär ännu starkare – jag älskar saker som har det där lilla extra! Om jag har turen att vinna tavlan ska jag placera den över min soffa. Den skulle bli som ett smycket i min lilla studentlägenhet och jag skulle le varje gång jag ser den precis som man gör när man äntligen har något i sin ägo som man så länge har suktat efter!

 12. Vilken härlig tävling!
  Jag skulle rysligt gärna vinna! I slutet av november går flyttlasset, igen, förhoppningsvis för sista gången. Om jag räknar efter så blir det vårt åttonde hem på tio år och vår tredje stad under de åren, men nu har vi förhoppningsvis hittat hem. Tycker att historien bakom Zizustadt är så fantastisk, att man kan skapa en hel stad om man bara vill, bara gör det, inga hinder, låta kreativitet och idéer styra. Dessutom gillar jag tanken på en egen, påhittad stad, som är vår. Förhoppningsvis lite som vårt hem kommer att bli, vårt eget, fritt för våra fantasier, vår trygghet och vårt eget.
  Den skulle antingen få plats vid matbordet, där man sitter några gånger om dagen, bland det första, och sista man ser. :).
  Häls. Mini

 13. Vi har en tom vägg i vårt nya hem där den skulle passa så fint! Jag skulle så gärna ha den hemma, inte bara för att den är fin utan också för att den har en historia och känns lite så där magisk på något vis. Nu håller jag alla mina tummar!
  Hälsningar Elina

 14. Jag har också precis flyttat. Fast min bostad! Tillsammans med min pojkvän flyttade vi från vår lilla trånga lägenhet till en luftig och fin med högt i tak. Tyvärr hade de gamla hyresgästerna lämnat en del skruvhål och vi har inte tavlor så att det räcker till att både placera fint där man vill och att täcka gamla hål. Ett av de gamla hålen hade vi tänkt täcka med en karta av något slag över någon stad. Men vi har inte hittat någon vi riktigt gillar.. förrän NU!! Fantastiskt fin och lagom ”quirky”! En sådan tavla man kan titta på om och om igen bara för att upptäcka nya egenskaper och nya favoritpartier. Helt enkel en perfekt tavla för vårt vardagsrum och mycket bättre än gamla skruvhål! 🙂

  Med vänliga hälsning
  /Petra

 15. Hej! Min sambo och jag delar fascinationen för kartor och för upptäcktsresande, det är mystiskt och magiskt på något sätt. Kartan över Zizustadt är så speciell för att den har sitt ursprungi fantasin. Det är fint att tänka sig en plats som alla har tillträde till, demokratiskt på något sätt.Till Zizustadt kan alla resa! Denna karta vore den ultimata presenten till min stora kärlek.

  Hälsar Kristina

 16. Hej!
  I morgon ska vi buda på ett hus. Oj vad roligt om denna karta skulle få bli första nya saken till det huset! Få bli en startpunkt på något nytt och fantastiskt, men det är klart. Först måste vi vinna budgivningen. Hoppas nu på tur x2.

  /Anna

 17. Kartan fångade min nyfikenhet och när jag läste om historien bakom blev jag varm i hjärtat. Den påminner om att det kan räcka med fantasi för att uppleva äventyr. Och jag visste direkt att denna vill jag ge till min man. Det hade kunnat vara han och hans barndomsvän som uppfann denna stad när de var pojkar! Om vi får den äran att hänga Zizustadt på vår vägg tror jag att den kan smitta oss och våra två små flickor att hitta på egna projekt som de kan bära med sig in i det vuxna livet precis som du har gjort med din pappas karta. Håller tummarna för mig och för dina framtida projekt!/Mary

 18. Om jag vann Zizustdt Centrum skulle jag ge den till mitt barnbarn. En fyraåring som älskar att fantisera och som gärna lever bland påhittade karaktärer och miljöer. Tillsammans skulle vi bekanta oss med kartan och dess magiska värld. Upptäcka historier och finheter. Sedan skulle jag överlåta till henne och hennes mamma att hitta en plats att hänga den på. Jag vet att det skulle glädja dem båda om de fick något så fint. Och jag skulle bli obeskrivligt varm i hela kroppen.

  Maria

 19. Hej Nanna och Johan,

  Vad roligt med en tävling. Jag är en lärarstudent som har inredning som absolut största intresse.
  Nyligen köpte jag min första lägenhet här i Stockholm. Jag letar inredning, allt från väggfärg till tavlor som en tok. Denna är så otroligt fin och skulle passa väldigt bra tillsammans med några andra jag har. Den skulle få hänga inramad på min tavelvägg i hallen. Där ska mina favoriter hänga så att jag kan se dem ofta.

  Jag ska bli geografilärare, tycker ni inte att det passar ypperligt då med en karta?

  Hälsningar, Rebecka

 20. Vetskapen av att jag nu på torsdag fyller år och att min man som jobbar för mycket med hus, jobb, två små och en trött fru. Inte kommer att hinna köpa någon födelsedags present till mig. Har flera gånger visat honom -här Johan kan man köpa den här tavlan som jag så gärna vill ha, du vet den där som har ett spännande uppkommande, den som är som en saga, du vet…….Hm, vet inte om det har gått in. Så därför för att bespara min man att komma ihåg, och att göra en på torsdag då trettiotreåring väldigt glad så skulle bli hedrad och lycklig av att vinna! Paulina

 21. Jag önskar mig er vackra karta eftersom jag går igenom en riktigt tuff period i mitt liv just nu. En separation från min man som jag älskar högt och har levt med i många år. Ibland behöver jag en andhämtningspaus, ett alternativt universum att fly till. Det skulle vara väldigt härligt att sitta och titta på, och drömma sig bort i kartan över Zizustadt.

  Kram,
  Em

 22. Hej!
  Jag och min man, är precis nygifta och har påbörjat inreda vårt gemensamma hem! Det är få saker vi är ense om 😉 men! när jag tittade på din blogg häromdagen fick min man syn på Zizustadt och sa att ”den skulle kunna vara vår första tavla?” och jag älskar den!
  Vi skulle vilja hänga den ovanför vårt vitrinskåp som även det är dekorerat med bröllops presenter 🙂
  Stor kram och tack för en bra och annorlunda blogg!

 23. Wow, så fint det här är. Har följt Nannas blogg ett tag och historien bakom denna fantastiska karta, den har gett mig massor av inspiration till kreativitet. Vilken stolt far hon måste ha. Det här är ett konstverk som känns i hjärtat. Att ha Zizustadt hängandes på väggen vore en ära. Och ja, hemma hos oss skulle denna fina bild få byta vägg då och då för den passar ju överallt! Hurra för er och tack för allt det fina.

 24. Åh, denna underbara karta hade satt guldkant på mitt hem!!! Jag älskar kartor o bilder på platser dit man kan drömma sig bort en grå höst dag. Dit man kanske aldrig får komma men ändå känner att man varit I fantasin.. Denna karta över Zizustadt skulle hänga på ett alldeles speciellt ställe i mitt hem som är utmärkt för det vackraste :-)!!! Tack för en fantastiskt blogg o för din inspiration till kreativitet, det kan verkligen behövas i tunga stunder :-)!! Kram till er

 25. Vilken underbar tavla! Den skulle få hänga över soffan där alla kan se den 🙂 Vi tröttnade på våra gamla tavlor för 1.5 år sedan, sålde dom och sen dess har det varit tomt. Nu när jag kikade in på din blogg för fösta gången, via Mokkasin,kände jag WOW den vill jag ha! Skulle passa perfekt hemma hos oss!

 26. Hej,
  Jag skulle gärna vilja hänga up Zizustadt eftersom jag älskar kartor och har gjort det sedan barnsben. Kartor hjälper mig att upptäcka världen och att våga gå nya vägar. Älskar det motsägelsefulla i en karta över något som inte finns, den får mig att hitta nya vägar in i fantasin..
  Den skulle få hänga vid matplatsen i mitt nya hus som jag bor själv i, som än så länge har alldeles för många tomma väggar.
  Linnea

 27. Åh, bästa tävlingen! Jag skulle hänga den i min sons rum, på lagom höjd för världens finaste lilla L, och så skulle den få stimulera hans fantasi och drömmar. Jag vill ju ge honom hela världen, och Zizustadt är en himla bra början! 🙂
  Malin

 28. Älskar den magiska kartan och vill gärna ha en liten del av Zizustadt i mitt eget hem som jag delar med min lilla 2 och ett halvt (snart!)-åring. Ovanför soffan skulle den hänga, kanske i ram, kanske med fin tejp och ibland kanske vi skulle flytta den till sovrummet. Men alltid, alltid på en speciell plats!

 29. Jag har haft en flik med länken till din blogg där man kan köpa Zizustadt i min webbläsare hur länge som helst. Jag har hela tiden haft tanken att någon gång ska jag köpa den, när jag får råd. Men jag får aldrig råd. Till saken hör att jag är student och pluggar stadsplanering/arkitektur, vilket gör att städer och kartor är en väldigt stor fascination och jag har alltid varit väldigt intresserad av städer. Jag brukade själv sitta och rita kartor när jag var liten. Jag tänker att Zizustadt kan inspirera mig i mina studier samt göra mitt studentrum lite mysigare. Nu är det mest vita väggar, vilket inte är så inspirerande. Jag skulle hänga den ovanför mitt köksbord så att jag skulle se den när jag sitter och skriver planeringsteorier och skissar på stadsplaner.

  Tack för en grym blogg!

 30. Skulle hänga den på väggen i vardagsrummet ovanför soffan där jag spenderar dagarna till att tredje barnet ska komma. Kroppen är så fruktansvärt trött just nu så det blir många timmar i den- skulle vara skönt att ha den fina affischen att vila ögonen på då..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s